Pašta sa šparogama i istarskim pršutom

Pašta: Durum šurlice

Sastojci: za 4 obroka - 500 g šurlica Paštaria, 150 g vrhnja za kuhanje Tonka, 60 dag šparoga, 10 dag istarskog pršuta, sok i korica limuna, sir Grana Padano, maslinovo ulje, začini: sol, papar, bosiljak

Priprema

Na zagrijanu tavu dodati maslinovo ulje i poržiti mekani dio šparoga natrganih na komadiće zajedno sa narezanim pršutom. Dodati naribanu koricu i sok pola limuna te sol, papar i bosiljak. Dinstati poklopljeno 5 minuta uz povremeno miješanje. Dodati u tavu kuhane Paštaria šurlice te lagano promiješati. Na kraju dodati sir Grana Padano i malo Tonka vrhnja za kuhanje. Dobar tek uz Paštariu!

Povratak na listu recepata

Prijavite se na naš Newsletter i primajte obavijesti o novim prodajnim lokacijama i novim receptima