O nama

Vrhunska kvaliteta osnovna je odlika Paštarije!

Nastala u Rijeci, spojem stoljetne tradicije i moderne tehnologije, danas je najdugovječniji brend Prehrambeno Industrijskog Kombinata PIK Rijeka. Proizvodi se od isključivo durum krupice, koja ima i do 50% više bjelančevina nego obična pšenica, ne sadrži kolesterol, a njena kvaliteta najbolje dolazi do izražaja u okusu i izgledu. Posebna briga o sušenju na tradicionalan način, na nižim temperaturama, osigurava našoj tjestenini veće nutritivne vrijednosti i kao takva prikladna je za sve vrste jela. Durum tjestenina se smatra poželjnom namirnicom i u prehrani vegeterijanaca. 

Mediteransku prehranu najbolje je predočiti kroz njene okuse i mirise, a kad se sjedine s Paštarijom, nastaje prava gozba za nepce. Mnogi stručnjaci povezuju dugovječnost Talijana s njihovom prehranom. Mediteranska kuhinja smanjuje rizik od mnogih vrsta oboljenja. Antioksidansi iz namirnica kao što su crno vino i maslinovo ulje smanjuju razinu kolesterola u krvi i štite od bolesti srca. Konzumacija tjestenine u Italiji tri do pet puta je veća nego u Hrvatskoj, zato izaberite svoju omiljenu tjestninu, začinite je s malo umaka, zdravih začina, sa puno ljubavi i uživajte u zdravom jelu. Dobar tek uz Paštariju!

Povjest tjestenine

Počeci proizvodnje tjestenine vežu se uz Italiju i Francusku s kraja 18. stoljeća. Po uzoru na talijanske manufakture u Genovi i Napulju, početkom 19. stoljeća postavljena su prva manufakturna postrojenja u Rijeci. To je ujedno bio početak proizvodnje tjestenine u Hrvatskoj. Od tada pa sve do danas, Riječka tjestenina simbolizira tradiciju i kvalitetu.