Pasta: Durum Spaghetti
Ingredients: 500 g paštaria špageta (ili druge tjestenine po želji), 500 g svježeg špinata, 3 žlice pesta od bosiljka, 400 g smeđih šampinjona, 2-3 grančice ružmarina, 100 g mljevenih tostiranih badema, 200 g slanog sira, Maslinovo ulje, sol (cvijet soli)
Preparation
Skuhati tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju pa ju ocijediti (ne ispirati). Špinat oprati i kratko blanširati (ubaciti u vrelu slanu vodu na 2 min) te ocijediti i nasjeckati kad prohladi. Šampinjone očistiti i narezati (na četvrtine, a ako su veći može i na manje komade). Na većoj tavi (npr. wok) zagrijati maslinovo ulje pa kratko popržiti ružmarin i potom dodati narezane šampinjone i kratko ih peći - više “grillati”, ne smiju omekaniti i pustiti vodu. Kad su šampinjoni pečeni, dodati tjesteninu, bademe, nasjeckani kuhani špinat, pesto od bosiljka te namrvljeni slani sir. Sve skupa dobro promiješati i odmah servirati (ideja - posuti listićima badema i cvijetom soli).
Autorica recepta: Tamara Kanceljak Sitar @tamarasita