Pašta: Durum špageti
Sastojci: 500 g paštaria špageta (ili druge tjestenine po želji), 500 g svježeg špinata, 3 žlice pesta od bosiljka, 400 g smeđih šampinjona, 2-3 grančice ružmarina, 100 g mljevenih tostiranih badema, 200 g slanog sira, Maslinovo ulje, sol (cvijet soli)
Priprema
Skuhati tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju pa ju ocijediti (ne ispirati). Špinat oprati i kratko blanširati (ubaciti u vrelu slanu vodu na 2 min) te ocijediti i nasjeckati kad prohladi. Šampinjone očistiti i narezati (na četvrtine, a ako su veći može i na manje komade). Na većoj tavi (npr. wok) zagrijati maslinovo ulje pa kratko popržiti ružmarin i potom dodati narezane šampinjone i kratko ih peći - više “grillati”, ne smiju omekaniti i pustiti vodu. Kad su šampinjoni pečeni, dodati tjesteninu, bademe, nasjeckani kuhani špinat, pesto od bosiljka te namrvljeni slani sir. Sve skupa dobro promiješati i odmah servirati (ideja - posuti listićima badema i cvijetom soli).
Autorica recepta: Tamara Kanceljak Sitar @tamarasita
![SAM_9204.jpg](/media/filer_public_thumbnails/filer_public/c5/8f/c58f964f-0cf2-4190-8967-fb4a959b8e09/sam_9204.jpg__1184x1776_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg)
![SAM_9207.jpg](/media/filer_public_thumbnails/filer_public/d0/8e/d08ec5b4-c897-4bed-a07f-d03605172ec4/sam_9207.jpg__996x1630_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg)