Pasta: Durum Fusilli
Ingredients: SALATA (2 OSOBE): 250 g vijka Paštaria, 2 filea pilećeg batka/zabatka (marinirano u acetu, soja sosu i ružmarinu), 200 g očišćene i narezane butternut tikve, 2 tikvice srednje veličine, 80 g pancete, šaka suhih šljiva, 1 krastavac, 1 avokado, 1 manji luk, 2 šake rikole, 2 žlice pesta od sušene rajčice, maslinovo ulje, sol, sok pola limuna. UMAK: pola kiselog vrhnja Tonka, pola Planinskog jogurta Tonka, sok pola limuna, 2 žlice majoneze, žličica svježeg kopra, sol, papar po želji.
Preparation
Skuhati i ocijediti tjesteninu pa ju ohlađenu pomiješati s 2-3 žlice maslinovog ulja i sokom pola limuna te staviti u zdjelu u kojoj će se raditi salata. Piletinu narezanu na komadiće ispeći na malo maslinovog ulja, potom izvaditi iz tave i dodati u zdjelu. Na tavi grillati butternut tikvu, a potom i tikvice pa ih također staviti u zdjelu i još dodati kockice krastavaca, komadiće avokada i luka te rikolu. Na tavi popeći pancetu da postane hrskava pa nakon nje i suhe šljive vrlo kratko. Šljive i pancetu narezati pa dodati u salatu. Sve skupa dobro promiješati pa preliti dressingom. Dobar tek uz Paštariu!
Autorica recepta: Tamara Kanceljak Sitar @tamarasita



