Salata s tjesteninom, grillanim tikvicama i piletinom

Pašta: Durum vijak

Sastojci: Sastojci za salatu (2 osobe): 250 g tjestenine 2 filea pilećeg batka/zabatka (marinirano u acetu, soja sosu i ružmarinu) 200 g očišćene i narezane butternut tikve 2 tikvice srednje veličine 80 g pancete šaka suhih šljiva 1 krastavac 1 avokado 1 manji luk 2 šake rikole 2 žlice pesta od sušene rajčice Maslinovo ulje, sol, sok pola limuna Sastojci za umak (tzv. dressing): ½ kiselog vrhnja ½ planinskog jogurta Sok pola limuna 2 žlice majoneze žličica svježeg kopra Sol, papar po želji Sve sastojke dobro promiješati pa lagano prošarati po salati.

Priprema

Skuhati i ocijediti tjesteninu pa ju ohlađenu pomiješati s 2-3 žlice maslinovog ulja, pestom i sokom pola limuna te staviti u zdjelu u kojoj će se raditi salata. Piletinu narezanu na komadiće ispeći na malo maslinovog ulja. Potom izvaditi iz tave i dodati u zdjelu. Na tavi grillati butternut tikvu, a potom i tikvice pa ih također staviti u zdjelu i još dodati kockice krastavaca, komadiće avokada i luka te rikolu. Na tavi popeći pancetu da postane hrskava pa nakon nje i suhe šljive vrlo kratko. Šljive i pancetu narezati pa dodati u salatu. Sve skupa dobro promiješati pa preliti dressingom.

Autorica: tamarasita

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg
Povratak na listu recepata

Prijavite se na naš Newsletter i primajte obavijesti o novim prodajnim lokacijama i novim receptima