Pašta: Durum vijak
Sastojci: SALATA (2 OSOBE): 250 g vijka Paštaria, 2 filea pilećeg batka/zabatka (marinirano u acetu, soja sosu i ružmarinu), 200 g očišćene i narezane butternut tikve, 2 tikvice srednje veličine, 80 g pancete, šaka suhih šljiva, 1 krastavac, 1 avokado, 1 manji luk, 2 šake rikole, 2 žlice pesta od sušene rajčice, maslinovo ulje, sol, sok pola limuna. UMAK: pola kiselog vrhnja Tonka, pola Planinskog jogurta Tonka, sok pola limuna, 2 žlice majoneze, žličica svježeg kopra, sol, papar po želji.
Priprema
Skuhati i ocijediti tjesteninu pa ju ohlađenu pomiješati s 2-3 žlice maslinovog ulja i sokom pola limuna te staviti u zdjelu u kojoj će se raditi salata. Piletinu narezanu na komadiće ispeći na malo maslinovog ulja, potom izvaditi iz tave i dodati u zdjelu. Na tavi grillati butternut tikvu, a potom i tikvice pa ih također staviti u zdjelu i još dodati kockice krastavaca, komadiće avokada i luka te rikolu. Na tavi popeći pancetu da postane hrskava pa nakon nje i suhe šljive vrlo kratko. Šljive i pancetu narezati pa dodati u salatu. Sve skupa dobro promiješati pa preliti dressingom. Dobar tek uz Paštariu!
Autorica recepta: Tamara Kanceljak Sitar @tamarasita
![1.jpg](/media/filer_public/70/39/7039060b-ebef-491a-970e-20528545af8e/1.jpg)
![2.jpg](/media/filer_public/df/49/df490f51-3e7e-46fc-b4dd-ef8eedde91d3/2.jpg)
![3.jpg](/media/filer_public_thumbnails/filer_public/8e/a1/8ea1caa2-0bc8-4163-9c83-4c2a0dce4099/3.jpg__1184x1776_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg)
![4.jpg](/media/filer_public_thumbnails/filer_public/6a/f4/6af4fba7-2163-4722-93e3-2e4a76508b42/4.jpg__901x1352_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg)