Pasta: Durum Spaghetti
Ingredients: 250 g špageta, 250 g očišćenih gambera, 2 češnja češnjaka, 2 grančice ružmarina, 1 dl bijelog vina, 200 g pesta od maslina i sušenih rajčica, sok i korica 1 limuna, 1 žlica tostiranih pinjola, sir - grana padano, žličica svježeg sjeckanog peršina, maslinovo ulje, sol, papar + kalamata masline (po želji)
Preparation
Tjesteninu pripremiti prema uputama na pakiranju, a u međuvremenu na zagrijanom maslinovom ulju (u loncu ili većoj tavi) popržiti nasjeckani češnjak i grančice ružmarina, tek toliko da puste miris. Na češnjak i ružmarin dodati oprane svježe gambere i pirjati zajedno 5 minuta, pa dodati bijelo vino i začine po želji (sol, papar) i kuhati zajedno dok pola vina ne ispari. Kada je tjestenina kuhana, prebaciti ju u tavu pa dodati, sok, koricu limuna, peršin i pesto. Poslužiti na tanjur i posuti tostiranim pinjolima i naribanim grana padano sirom, a po želji dodati kalamata masline i prošarati još maslinovim uljem!
Dobar tek!
Ukoliko ne želite kupovni pesto, možete ga i sami napraviti: U multipraktiku izblendajte masline, sušene rajčice, pinjole, začine po želji, maslinovo ulje i sitno ribani tvrdi sir.
Autorica recepta: Tamara Kanceljak Sitar @tamarasita