Gamberi u vinu i pestu od maslina

Pašta: Durum špageti

Sastojci: 250 g špageta, 250 g očišćenih gambera, 2 češnja češnjaka, 2 grančice ružmarina, 1 dl bijelog vina, 200 g pesta od maslina i sušenih rajčica, sok i korica 1 limuna, 1 žlica tostiranih pinjola, sir - grana padano, žličica svježeg sjeckanog peršina, maslinovo ulje, sol, papar + kalamata masline (po želji)

Priprema

Tjesteninu pripremiti prema uputama na pakiranju, a u međuvremenu na zagrijanom maslinovom ulju (u loncu ili većoj tavi) popržiti nasjeckani češnjak i grančice ružmarina, tek toliko da puste miris. Na češnjak i ružmarin dodati oprane svježe gambere i pirjati zajedno 5 minuta, pa dodati bijelo vino i začine po želji (sol, papar) i kuhati zajedno dok pola vina ne ispari. Kada je tjestenina kuhana, prebaciti ju u tavu pa dodati, sok, koricu limuna, peršin i pesto. Poslužiti na tanjur i posuti tostiranim pinjolima i naribanim grana padano sirom, a po želji dodati kalamata masline i prošarati još maslinovim uljem!
Dobar tek!

Ukoliko ne želite kupovni pesto, možete ga i sami napraviti: U multipraktiku izblendajte masline, sušene rajčice, pinjole, začine po želji, maslinovo ulje i sitno ribani tvrdi sir.


Autorica recepta: Tamara Kanceljak Sitar @tamarasita

SAM_9432.jpgSAM_9433.jpg1591116741051_SAM_9437.jpg
Povratak na listu recepata

Prijavite se na naš Newsletter i primajte obavijesti o novim prodajnim lokacijama i novim receptima