Varivo sa špagetima

Pašta: Durum špageti

Sastojci: Za 4-6 osoba: 50 g špaget Paštaria, suho meso po želji (ako radite vege varijantu izostavite), maslinovo ulje, 2 mrkve, 60g zelenih ili žutih mahuna, nekoliko listova divljeg maslačka, pola šalice od 1 dcl ječma, 100 g kukuruz iz konzerve, 100 g suhog graška, 2 žlice suhih vrganja, 200 g pelata ili domaća salse 2 dcl vode, žlica soli, žačini po želji

Priprema

Na maslinovom ulju dinstati mladi luk ili kapulicu. Ako koristite meso, dodajte odmah i komadić suhog mesa ili kobasicu, pancetu. Nakon 5 min dodajte dvije mrkve nasjeckane na manje kockice, pola šalice ječma, suhi grašak ukoliko nije onaj iz konzerve i nasjeckane mahune. Tostirajte sve 2-3 minute, potom dodajte vrganje, pa sve prelijte salsom i vodom do vrha zdjele. Poklopite i pustite da se sve krčka na laganoj vatri dok ječam ne omekša, 30-40 min. Pritom dodajte nasjeckane listove žutog maslačka, kukuruz i tjesteninu. Začinite, posolite, poparite i pustite još sve na vatri oko 10-15 min.

Autor recepta: Iva Tomić Smojver

IMG_5056.jpg
Povratak na listu recepata

Prijavite se na naš Newsletter i primajte obavijesti o novim prodajnim lokacijama i novim receptima