Pašta: Trecolori penete
Sastojci: 500 g trecolore penete Paštaria, 500 g očiščenih kozica, komad sušene hobotnice, 1 glavica luka, 2-3 češnja češnjaka, list peršina, manja grančica ružmarina, list bosiljka, 0,5 dcl maslinovog ulja, 0,5 dcl bijelog vina, 1 dcl pasirane rajčice, voda (ili riblji temeljac), začini: sol, papar, Vegeta
Priprema
Na maslinovom ulju popržite luk koji ste prethodno iscjeckali na sitno. Zatim narežite na najsitnije češnjak i peršin pa ga dodajte dinstanom luku. Ako imate ribu za temeljac, skuhajte ju i koristite za dodavanje jelu. Sušenu hobotnicu izrežite na manje komade i dodajte ju luku. Sve skupa promiješati, zatim zaliti sa temeljcem od ribe ili vodom. Ostaviti da kuha na laganoj vatri oko 15-20 minuta kako bi hobotnica omekšala. Kad je hobotnica omekšala, dodajte pasiranu rajčicu i začine i promiješajte. Dodajte vino i ostavite neka kuha još 10 minuta. Očišćene kozice dodajte pri kraju, i dodajte još malo temeljca ili vode. Tjesteninu ubacite u umak i miješajući kuhajte dok ne bude gotova. Tjesteninu nije potrebno kuhati posebno, jer se na ovaj način sav umak sjedini sa tjesteninom i dobije jedna savršena tekstura. Dobar tek uz Paštariu!
Autor recepta: Dalmatian things with Nina

