Pašta: Durum vijak
Sastojci: 500 g tjestenine durum vijak, grah, 3 žlice masti, šaka slanine, 2 glavice luka, 2-3 mrkve, malo korijena celera (po želji), 3 lista lovora, sol i papar po želji, sušeno meso, vezica peršina, žlica brašna.
Priprema
Fažol/Grah namočite u hladnoj vodi noć prije kuhanja.Ujutro ga stavite kuhati i kada provrije bacite prvu vodu.
Na 3 žlice masti ispržite šaku sitno sjeckane slanine i 2 nasjeckane na sitno glavice luka. U luk dodajte naribane 2-3 mrkve i malo korijena celera te dinstajte 15-ak min. U to dodaje fažol, vode da ga prekrijete, soli i papra po želji, 3 lista lovora i sušeno meso.
Kada je fažol skoro gotov, odvojite i propasirajte (ili izblentajte) 1/3 smjese koju pomiješate sa unaprijed pripremljenom zaprškom (2 žlice masti, 2-3 češnja češnjaka,vezica peršina i žlica brašna) i sve skupa umješajte u ostatak fažola/graha. Zadnjih 15 min kuhanja ubacimo kobasice narezane na kolutove i Paštaria tjesteninu.
Dobar tek!
Autorica recepta: Anika Makovac Djanješić
![1.jpg](/media/filer_public/91/4d/914d155b-d1f9-4af0-93e6-7aa567c1f263/1.jpg)
![pasta_fazol6-030520.jpg](/media/filer_public_thumbnails/filer_public/40/ec/40ecd06c-431a-40dc-8e8b-5a89cd135e16/pasta_fazol6-030520.jpg__4000x2667_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg)
![pasta_fazol8-030520.jpg](/media/filer_public/f3/d7/f3d7e945-7171-48d7-83f4-a49c4f4ad6fe/pasta_fazol8-030520.jpg)