Pašta: Durum šubioti mali
Sastojci: 70 g tjestenine šubioti Paštaria, 1 manji luk, 2 režnja češnjaka, 2 mlade mrkvice, 120 g mahuna, 100 g mlade blitve, 1 manja tikvica, 1 zreli pomidor, komad suhog sira, 2 žlice maslinovog ulja, 500 ml vode, 1/2 žličice soli, svježe mljeveni crni papar
Priprema
Pripremite povrće, narežite mrkvice, tikvicu, luk i mahune pa kratko prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte protisnuti češnjak i naribajte pomidor. Zalijte vodom i kuhajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Začinite po ukusu pa dodajte šubiote i nasjeckanu blitvu te kuhajte još 10 minuta. Posujte ribanim sirom i prelite maslinovim uljem pa poslužite. Ako želite gušći minestone, propasirajte prije dodavanja tjestenine. Dobar tek uz Paštariu!
Autor recepta: Ave Dulcis