Lazanje ravne s okruglicama by Ave Dulcis

Pašta: Durum lazanje ravne

Sastojci: ZA OKRUGLICE: 300 g mljevene junetine, 1 manja kapula, stručak peršina, 1 jaje, 50 g ribanog parmezana, 50 g krušnih mrvica, korica pola limuna, 1/2 žličice soli, 1/4 žličice papra, svježi timijan, maslinovo ulje; ZA UMAK: 400 g pelata, 3 žlice koncentrata rajčice, 1 manja kapula, 2 režnja češnjaka, 2 žlice maslinovog ulja, 100 ml bijelog vina, sol i papar po ukusu, chilli prah, bosiljak, timijan

Priprema

Nasjeckajte sitno kapulu i peršin, dodajte meso i jaje. Sve izmiješajte pa začinite po ukusu. dodajte mrvice, koricu limuna i ribani parmezan. Od smjese oblikujte male okruglice pa ih ispecite na maslinovom ulju. Sad pripremite umak, na ulju popržite kapulu i češnjak pa dodajte nasjeckane pelate i koncentrat rajčice. Začinite i dinstajte u poklopljenoj tavi. Podlijte vinom i kad alkohol ispari dodajte mesne okruglice. Sve kuhajte na laganoj vatri 10tak minuta. Provjerite okus. U međuvremenu zakuhajte lonac vode, posolite i kad uzavrije stavite Paštaria lazanje ravne da se kuhaju 8 minuta. Sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja a tjesteninu ocijedite direktno u tavu s umakom. Kuhajte na laganoj vatri da se okusi prožmu i sva tjestenina obloži umakom, po potrebi dodajte vode od kuhanja. Maknite s vatre, natrgajte bosiljak i timijan i naribajte parmezan pa poslužite. Dobar tek uz Paštariu!

a_9932.jpg
Povratak na listu recepata

Prijavite se na naš Newsletter i primajte obavijesti o novim prodajnim lokacijama i novim receptima