![Durum vijak 1000 g oblik](/media/filer_public/3a/8f/3a8fbd5e-a305-4dd9-b06a-b7a115cafe66/vijak_1000g_oblik.png)
![Durum vijak 1000 g pakiranje](/media/filer_public/55/ab/55abd2ce-66ed-4879-baaf-c69066aedc57/vijak-1000g.png)
100% Tjestenina od durum pšenice
Vrijeme kuhanja
10 min
Deklaracija - Hranjive vrijednosti
100 g | |
---|---|
Energija | 1539 kJ / 363 kcal |
Masti | 1,7 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,3 g |
Uglikohidrati | 74,7 g |
od kojih šećeri | 2,8 g |
Bjelančevine | 12,1 g |
Sol | 0,01g |
100% Tjestenina od durum pšenice
10 min
100 g | |
---|---|
Energija | 1539 kJ / 363 kcal |
Masti | 1,7 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,3 g |
Uglikohidrati | 74,7 g |
od kojih šećeri | 2,8 g |
Bjelančevine | 12,1 g |
Sol | 0,01g |
Pašta: Durum špageti
Sastojci: za 4 obroka - 500 g špageta Paštaria, 1,5 kg dagnji, 2 manje glavice crvenog luka, 500 g mini pomidora, češnjak, vezica peršina, 3 dl bijelog vina, maslinovo ulje, sir Grana Padano, začini: sol papar
Dagnje potopiti u hladnu vodu i dobro oprati. Narezani luk i češnjak popržiti na maslinovom ulju, te dodati dagnje. Podliti sve sa bijelim vinom, pomiješati i kuhati dok se dagnje ne otvore. Zatvorene dagnje baciti. Dodati isjeckane mini pomidore, malo pasate i sve začiniti. Kuhane špagete poslužiti s umakom i ukrasiti ih svježim nasjeckanim peršinom. Dobar tek uz Paštariu!