Pasta: Durum šurlice
Ingredients: 180 g šurlica Paštaria, 150 ml vrhnja za kuhanje Tonka, 50 g pršuta, 1 režanj češnjaka, 50 g ribanog parmezana, 50 g rukole, 20 g tostiranih pinjola, 2 žlice maslinovog ulja, začini: sol, papar, po želji
Preparation
U velikom loncu zagrijte vodu za tjesteninu, posolite. U tavi na zagrijanom maslinovom ulju dodajte jedan režanj češnjaka da otpusti aromu, pa ga pritisnite vilicom. Dodajte pršut izrezan na trakice i kratko sve popržite. Tjesteninu kuhajte 8 minuta, procijedite i dodajte u tavu. Sačuvajte par žlica vode od kuhanja pa dodajte umaku. Prelijte vrhnjem, dodajte ribani parmezan i na laganoj vatri miješajte dok ne nastane kremasti umak. Pripazite kod soljenja jer je obično pršut vrlo slan. Maknite s vatre pa umiješajte rukolu i odmah poslužite. Dobar tek uz Paštariu!