Pasta: Šurlice premium
Ingredients: 250 g Paštaria premium šurlica, Piko krušne mrvice, 500 g svježih škampi srednje veličine, 1 veća kapula, 3 češnja češnjaka, 250 ml domaće passate od pomidora (ili 2 velika pomidora u sezoni), 2 dcl Malvazije, 1 dcl vode, maslinovo ulje, peršin, sol, svježe mljeveni papar
Preparation
U velikom loncu zagrijte i posolite vodu za tjesteninu. Šurlice skuhajte po uputama s vrećice. Dok se onekuhaju, škampe operite pod mlazom hladne vode. Nasjeckajte kapulu pa je pirjajte na maslinovom ulju na laganoj vatri. Kada kapula zažuti dodajte sitno sjeckani češnjak i domaću passatu. Kratko promiješajte, kada zavrije dodajte soli i papra po želji. Dodajte škampe i zalijte Malvazijom i vodom, te pospite mrvicama. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 15 minuta uz povremeno protresanje lonca (ne miješajte kuhačom). Pred sam kraj dodajte sitno nasjeckani peršin. Kuhajte još pet minuta uz povremeno protresanje lonca. Skuhanu tjesteninu ocijedite, poslužite na tanjur i prelijte šalšom od buzare, te si dodajte cijelih škampa po želji. Zaprljajte ruke i uživajte u okusima mora i tradicije. Dobar tek uz Paštariu!
Autor recepta: Petra Longin