Primorska salata

Pasta: Durum Snails

Ingredients: 1 kg svježih sipa ili liganja (skuhanih oko 500 g), 120 g Paštaria durum puža, 125 g matovilca, 15 kom mini rajčica, 4 žlice kapara, nekoliko ribanih listića tvrdog sira, 2 žlice maslinovog ulja, prstohvat soli. Za umak: 2 žlice Tonka kiselog vrhnja, 1 mala žlica majoneze, sok polovice limuna, 1 režanj češnjaka, 1 žlica nasjeckanog svježeg persina , maslinovo ulje, 1 žlica, prstohvat soli, papar po želji

Preparation

Lignje ili sipe skuhajte u zasebnoj zdjeli, pa narežite na kolutiće. Tjesteninu također. Pripremite umak od navedenih sastojaka. U velikoj zdjeli pomiješate tjesteninu i lignje/sipe. Dodajte matovilac salatu, tjesteninu, pomidor, kapare i začinite. Poslužite uz bijeli umak na bazi Tonka kiselog vrhnja i listićima tvrdog sira ili parmezana!

Autorica recepta: Iva Tomić Smojver @sportlysweet

primorska-salata.jpg
Back to the list of recipes

Subscribe to our Newsletter and receive information about new retail outlets and new recipes