Pasta: Durum Penne
Ingredients: 250 g peneta Paštaria, 5 velikih zrelih rajčica, 2 crvena luka, 1 glavica češnjaka, 1 žlica šećera, sol i papar po ukusu, po želji svježi bosiljak i ružmarin, maslinovo ulje
Preparation
Pećnicu zagrijte na 200 C. Povrće nasjeckajte na sitnije. Ukoliko želite rajčice možete oguliti. Stavite u pećnicu (neka vam povrće bude u većoj tepsiji sve u jednom sloju) da se peče oko 30 minuta. Umak je gotov kada sva voda ispari i umak postane gust. Na kraju, ukoliko želite umak možete usitniti štapnim mikserom ili u blenderu ili možete kao ja samo povrće izgnječiti vilicom. U međuvremenu dok se umak peče, skuhajte tjesteninu po uputama s vrećice. Skuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom. Dobar tek uz Paštariu!
Autor recepta: Domaćica Sanja