Istarska maneštra

Pasta: Durum Maccheroni

Ingredients: 50 g šubiota Paštaria, 250 g graha šarenog, 300 g slanutka, 200 g kukuruza šećerca, 2 do 3 krumpira, 200 g pelata, 100 g pancete, 3 češnja češnjaka, peršin, list celera, sol, crni papar u zrnu, lovor

Preparation

Slanutak i grah dan ranije namočite, te ih sljedeći dan prokuhajte, najbolje odvojeno, zatim procijedite i ponovno stavite kuhati. Najbitniji sastojak svake maneštre je pešt, kojeg napravite od sušene pancete, češnjaka, lista peršina i celera zajedno sve to sitno nasjeckajte ili sameljite. Kada je voda zakipila ubacite pešt i pustite da se lagano kuha, Nakon što je grah malo omekšao dodajte kockice krumpira, narezane pelate, lovorov list, papar i kukuruz. Kada je sve kuhano, dodajte Paštaria šubiote, posolite, poparite i dodajte još svježe nasjeckani peršin. Dobar tek uz Paštariju!

Autorica recepta: Anamarija Šagovac

12.jpg
Back to the list of recipes

Subscribe to our Newsletter and receive information about new retail outlets and new recipes