Žgvacet od kokoši s fužima

Pasta: Fuži premium

Ingredients: Porcija za 4-6 osoba: 500g Paštaria premium fuža, pola domaće kokoši (meso otkoštie i narežite na komade), par žlica mslinovog ulja, 2 glavice kapule, 1 režanj češnjaka, 4 lista lovora, grančica majčine dušice i ružmarina, 1 velika žlica koncentrata od rajčice, 100 ml bijelog vina, 50 ml vode, papar i sol po ukusu

Preparation

Meso naglo popržite na vrućem ulju sa svih strana, dodajte luk, češnjak i začine. Dodajte soli i papra, pirjajte na laganoj vatri. U vinu razmutite koncentrat rajčice pa meso podlijte njime. Kad alkohol ispari dodajte 50 ml vode. Kuhajte oko sat vremena dok meso skroz ne omekša a umak se zgusne. Fuže skuhajte po uputi na pakiranju i poslužite sa žgvacetom. Dobar tek uz Paštariu!

Autor recepta: Ave Dulcis

zgvacet-od-kokosi-s-fuzima.jpg2.jpg
Back to the list of recipes

Subscribe to our Newsletter and receive information about new retail outlets and new recipes