Penete i šalša iz pećnice by Domaćica Sanja

Pasta: Durum Penne

Ingredients: 250 g peneta Paštaria, 5 velikih zrelih rajčica, 2 crvena luka, 1 glavica češnjaka, 1 žlica šećera, sol i papar po ukusu, po želji svježi bosiljak i ružmarin, maslinovo ulje

Preparation

Pećnicu zagrijte na 200 C. Povrće nasjeckajte na sitnije. Ukoliko želite rajčice možete oguliti. Stavite u pećnicu (neka vam povrće bude u većoj tepsiji sve u jednom sloju) da se peče oko 30 minuta. Umak je gotov kada sva voda ispari i umak postane gust. Na kraju, ukoliko želite umak možete usitniti štapnim mikserom ili u blenderu ili možete kao ja samo povrće izgnječiti vilicom. U međuvremenu dok se umak peče, skuhajte tjesteninu po uputama s vrećice. Skuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom. Dobar tek uz Paštariu!

Autor recepta: Domaćica Sanja

Back to the list of recipes

Subscribe to our Newsletter and receive information about new retail outlets and new recipes