Pašta s graškom by Hungry Mile

Pasta: Durum Snails

Ingredients: 300 g puža Paštaria, čašica slatkog vrhnja Tonka, 150 g smrznutog graška, komad maslaca, 1 limun (korica + sok), 100 g špeka, 40 g tvrdog ribanog sira, začina po želji: sol, papar, čili, po potrebi mlijeko i maslac, za posluživanje: listovi svježeg bosiljka, limun, sir

Preparation

U vrelu posoljenu vodu staviti kuhati grašak. Skuhati i ostaviti ga sa strane. Po uputama na vrećici stavite kuhati i tjesteninu. Dok tjestenina kuha, zagrijte lonac i dodajte komad maslaca. Na rastopljenom maslacu i laganoj vatri pržite izrezan špek. U međuvremenu naribajte koricu limuna i iscijedite sok. Preprženom špeku dodajte čili i koricu limuna i kratko pržite. Podlijte sa sokom limuna (oko 1/2 soka limuna). Kad sok ispari svemu dolijte slatko vrhnje. Kad se vrhnje zagrije svemu dodajte ribani sir i grašak, te dobro promiješajte. (Ako vam umak nakon dodavanja sira postane pregust dodajte mu mlijeka i malo maslaca.) Kad zavrije sklonite s vatre. Čim se tjestenina skuha odlijte lončić vode u kojoj se kuhala i ostavite ga sa strane. Tjesteninu procijedite i dodajte u lonac s umakom. Podlijte s onoliko vode iz lončića dok vam se sve lijepo ne poveže, ako ne služite odmah računajte da tjestenina nastavlja "piti" umak. Poslužite s puno svježeg bosiljka, dodatnim limunima i pospite s još sira. Dobar tek uz Paštariu!

Autor recepta: Hungry Mile

mile-0018.jpg
Back to the list of recipes

Subscribe to our Newsletter and receive information about new retail outlets and new recipes