Istarski fuži s vrganjima

Pasta: Fuži premium

Ingredients: 300 g Paštaria premium fuža, 25 dag svježih vrganja (ili 10 dag suhih), 4 češnja češnjaka (protisnuta ili sitno nasjeckana), peršin (sitno nasjeckan), 2 dl jušnog temeljca, kockica putra , domaći tvrdi sir ili parmezan (za posipati), maslinovo ulje, sol, papar

Preparation

Svježe vrganje očistite mokrom krpom da sačuvaju okus, ali ih nikada ne perite pod vodom (ako su suhi, namočite ih desetak minuta u vodu, ocijedite ih, ali vodu nemojte baciti, spremite je pa dodajte kasnije umaku.) Skuhajte fuže al dente. Dok se kuha tjestenina, uzdužno razrežite očišćene vrganje pa ih izdinstajte s nasjeckanim češnjakom i peršinom na maslinovom ulju. Zalijte temeljcem, dodajte putar, te kratko prodinstajte. Prema ukusu posolite, popaprite i umiješajte kuhane fuže. Na kraju dodajte žlicu, dvije naribanog sira pa promiješajte da se sir otopi. Prema želji servirajte uz dodatni naribani sir. Dobar tek uz Paštariu!

Autor recepta: Petra Longin

1.jpgfuži vrganji-PIK2.jpg
Back to the list of recipes

Subscribe to our Newsletter and receive information about new retail outlets and new recipes